Profiel

Geesje van der Meulen

Aan de VU (Vrije Universiteit) in Amsterdam ben ik afgestudeerd als Meester in de Rechten. Nadien heb ik met mijn gezin vele jaren in het buitenland gewoond. Door gebeurtenissen in mijn leven en mijn omgeving, zoals verlies en ziekten, ben ik mij gaan verdiepen in de achtergronden van ziekten en de mogelijkheden tot helen hiervan naast het reguliere medische circuit.
De opleidingen die ik heb gedaan zijn : Raja Yoga Docenten Opleiding, Esoteric Healing, Pulsor Therapie, Regressie en Reïncarnatie Therapie en de Medische Basis Kennis. Zij geven elk op hun geheel eigen wijze inzicht in de achtergronden van ziekten en de mogelijkheden om tot heling te komen. Er ging een fascinerende en inspirerende wereld voor mij open, waarin ik mij thuisvoel en die veel logischer is dan menigeen denkt. De ervaring opgedaan in het ondergaan van de therapieën, het bestuderen van deze materie en het integreren in mijn leven, hebben mij vrijheid, focus en levensvreugde gebracht. Dat wil ik graag verder geven in het werk wat ik doe.
Als jong meisje had ik de wens in ontwikkelingswerk te gaan en om geneeskunde te studeren. Via een omweg is dit nu precies waar ik mee bezig ben; Mensen begeleiden bij hun ontwikkeling zodat zij weer bij zichzelf en in hun kracht komen, balans hervonden kan worden en genezing van binnenuit plaatsvindt.

Het begeleiden van mensen met een hulpvraag doe ik op individuele basis in mijn praktijk. Daarnaast begeleid ik als docent groepen voor de opleiding Esoteric Healing en Raja Yoga opleiding bij Samyama, School voor Yoga & Meditatie, waarbij de weg van persoonlijke ontwikkeling en zingeving centraal staat.

Indicaties:

Hulp kan geboden worden bij fysieke, emotionele en psychische klachten van allerlei aard en disbalans, in aanvulling op reguliere geneeskunde. Eveneens bij levensvragen en ondersteuning van bewustzijnsontwikkeling. Het oogmerk van de behandeling is herstel van levensenergie, harmonie en balans.

Psychosomatische klachten

Psychosomatische klachten zijn in mijn beleving reële klachten die zich manifesteren in het energielichaam en al voelbaar zijn in het fysieke lichaam. Ze zijn echter nog niet zichtbaar in het fysieke lichaam, en derhalve nog niet fysiek meetbaar in onderzoeken. De oorzaak van de klacht laat zich al voelen en geeft ongemak, alleen het symptoom laat zich nog niet zien in het lichaam. Psychosomatische klachten zijn daardoor vaak moeilijk te behandelen. Mensen met psychosomatische klachten voelen zich derhalve vaak niet gehoord noch begrepen, terwijl hun klachten reëel zijn. Energetische Therapie kan hier veelal verlichting brengen. Esoterische genezing concentreert zich op het ontdekken van de oorzaak van klachten, waardoor symptomen verminderen en waar mogelijk verdwijnen.

Complementaire Geneeskunde

Energetische Therapie is in mijn visie een waardevolle therapie naast de reguliere geneeskunde en ook een waardevolle aanvulling daarop. Reguliere geneeskunde, artsen, psychologen en fysiotherapeuten behandelen klachten vanuit het symptoom dat zich manifesteert en gaan op zoek naar de fysieke oorzaak. Voor sommige ziekten is (nog) geen fysieke oorzaak bekend, de reguliere geneeskunde kan dan alleen symptomatisch behandelen. Energetische therapie zoekt naar de dieperliggende oorzaak van ziekten. Omdat door energetische therapie het zelfhelend vermogen van de cliënt in gang wordt gezet kan het in principe elke behandeling van de reguliere geneeskunde ondersteunen. De kennis en wederzijdse aanvulling en samenwerking van reguliere en energetische heelkunde is in mijn beleving in het belang van de patiënt/cliënt en heeft een enorme potentie, de kracht van complementaire geneeskunde.

Medische Basisopleiding

Ter verdieping van mijn kennis en om de communicatie en samenwerking met artsen en cliënten te vergemakkelijken heb ik de Medische Basisopleiding gevolgd en afgerond in 2004. De opleiding bestaat uit de medische basisvakken Anatomie, Fysiologie, Pathologie en Psychiatrie. De Medische Basis Opleiding is erkend door de Stichting Ring.

Voor wie?

Kinderen en volwassenen zijn welkom in de praktijk voor Energetische Therapie. Er kan hulp en verlichting geboden worden bij klachten van allerlei aard:

Fysieke klachten:

 • hoofdpijn
 • aandoeningen aan de luchtwegen
 • maag en darmklachten
 • problemen aan de geslachtsorganen
 • aandoeningen aan de urinewegen, enz.
 • reumatische klachten
 • MS

Mentale klachten:

 • angstaanvallen, hyperventilatie
 • gespannen- en overspannenheid
 • het gevoel niet goed in je vel te zitten
 • het hebben van weinig energie
 • psychosomatische klachten
 • burn out

Afspraken en Tarieven

De eerste behandeling bestaat uit een intake gesprek en een behandeling. Naar aanleiding van de eerste behandeling zal duidelijk worden of deze vorm van therapie passend is en na overleg kan worden besloten tot meerdere behandelingen.

De kosten voor een consult bedragen € 80,00 per uur.*

Afspraken die u niet kunt nakomen, dienen 24 uur van te voren te worden afgezegd. Niet tijdig afgezegde afspraken worden in rekening gebracht.

 

*tarieven kunnen in de loop der tijd worden aangepast

Atoem Energetisch Centrum bevindt zich in het Gooi in Naarden op de grens van Bussum. Op 5 minuten loopsafstand van station Naarden-Bussum.

Adres

Atoem Energetisch Centrum
Lambertus Hortensiuslaan 80
1412 GX Naarden

Contact

E-mail:
info@atoem-praktijk.nl

Telefoon: 035 5338970