Raja Yoga

Raja Yoga

De Raja Yoga opleiding is een uitgebreid meerjarig programma dat de deelnemers grondig kennis laat maken met het boeiende pad van Rāja Yoga. Deze opleiding omvat niet alleen de fysieke aspecten van yoga, zoals āsana en ademhalingsoefeningen, maar legt ook een sterke nadruk op de Rāja Yoga filosofie van Patanjali én meditatietraining.

Gedurende de opleiding krijgen de deelnemers een diepgaand begrip van de klassieke yogabeoefening en leren ze hoe ze deze principes kunnen integreren in hun dagelijks leven. De Rāja Yoga opleiding biedt niet alleen praktische vaardigheden, maar geeft ook inzicht in de filosofische en spirituele achtergronden van yoga.

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die een intensievere yoga-ervaring wil opdoen en geïnteresseerd is in meditatie, evenals de diepere betekenis van yoga. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt met yoga, de Rāja Yoga opleiding biedt een rijke leerervaring en een kans om je spirituele reis te verdiepen, om je te helpen groeien op zowel fysiek als spiritueel niveau, en biedt de tools en kennis om een gezondere en meer gebalanceerde levensstijl te bereiken.

Het pad van Rāja yoga geeft op een vrij wetenschappelijke manier inzicht in het “mens zijn” en hoe de mens zich verhoudt tot zich Zelf en tot de kosmos. Derhalve wordt het ook wel de weg van het intellect genoemd. Het geeft je inzicht wie je bent, hoe het denken functioneert in verhouding tot je bewustzijn en ook de weg waarlangs je bevrijding kunt verkrijgen, inzicht in het loskomen van de oude patronen en programma’s, naar zelf ontplooiing en innerlijke vrijheid. Dit zijn de vruchten van yoga en meditatie.

De opleidingen wordt gegeven bij Samyama, School voor Bewustzijn & Zelfontwikkeling, in het Atelier op het Theosofisch Centrum in Naarden.

Als docent ben ik verbonden aan Samyama en geef momenteel de volgende groepen:

  • Rāja Yoga Docenten III opleiding
  • Meditatie & Yoga Mini Retraite

 

Vragen over Raja Yoga?

Atoem Energetisch Centrum bevindt zich in het Gooi in Naarden op de grens van Bussum. Op 5 minuten loopsafstand van station Naarden-Bussum.

Adres

Atoem Energetisch Centrum
Lambertus Hortensiuslaan 80
1412 GX Naarden

Contact

E-mail:
info@atoem-praktijk.nl

Telefoon: 035 5338970